fredag 27 juni 2014

Pocketfrodral tutorial

1. Rita upp två rektanglar med måtten 22x28 och 10x22 (Måtten är inklusive sömsmån).


2. Klipp ut 4 bitar av den mindre rektangeln som ska bli fickor till insidan och två delar av den större rektangeln, en bit som är till utsidan och en del som foder. Som foder har jag använt mig av vit microfleece. Observera att måtten på alla delar är inklusive 1 cm sömsmån.


3. Sy fast en bit rundresår ca 13 cm lång på framsidans vänstra kant ungefär 5mm sömsmån. Har man namnlapp till sina alster så sys den fast på framsidans högra kant.


4. Sy ihop fickdelarna två och två längs ena långsidan, 1cm från kanten aviga mot aviga.


5. Stryk isär sömsmånerna noga, vänd aviga mot aviga och pressa kanten. 6. Lägg fickdelarna på fodrets rätsida med de redan ihopsydda kanterna in mot mitten, lägg sedan ihop med framsidan, räta mot räta. Nåla ihop och märk ut för ett vändingshål på omkring 5-6 cm nedtill i mitten. Sy 1 cm från kanten hela vägen runt, när jag syr över rundresåren brukar jag stanna och backa över ett par gånger för att säkert veta att den sitter fast ordentligt.7. Klipp ner hörnen ordentligt. Vräng sedan och peta ut hörnen, nåla och sy ihop vändningshålet.8. Vänd fickorna inåt och leta fram en bok och sätt i för att mäta ut hur långt in knappen behöver sitta, markera och sy fast en passande knapp. KLART!!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar