fredag 2 april 2010

Långfredag!

Så underbart att vara lite långledig! Känns inte så betungande att jobba nästa vecka heller med tanke på att min arbetsvecka kommer vara en arbetsdag lång :0)..

Så har påsken kommit, det är en ganska skojig högtid tycker jag! Färgglad och inte så laddad som julen, man är mer avslappnad.. Imorgon på självaste påskafton skulle vi egentligen haft gäster här men dom har blivit sjuka så det hela är inställt. Lite synd men vi kommer fira här hemma ändå fullt ut. Tänkte att jag skulle göra en smarrig påsktårta så nu ikväll har jag börjat förbereda med att göra en sats med nougatfluff. För er som inte vet vad fluff är så är det smaksatt vispgrädde. Man smälter ner valfritt godis i vispgrädde och låter det sedan stå kallt minst 6 timmar, gärna längre. För länge sedan lärde jag mig att man ska ha ungefär 50g godis per deciliter grädde.

Nougatfluff
150g nougat
3dl vispgrädde

Dela nougaten i mindre bitar och häll ner tillsammans med grädden i en kastrull. Smält nougaten på svag värme, blandningen skall ej koka! Låt stå kallt i minst 6 timmar, gärna längre. När blandningen stått till sig är det bara att vispa som vanlig vispgrädde!

Fluff är ett roligt inslag i tårtor mm, eller som tillbehör till kladdkaka. Möjligheterna är oändliga, man kan i princip ta vilket godis som helst! After eight, dumlekola, geisha etc. en del använder sig även av annat godis som ahlgrens bilar eller dyl. är inte riktigt säker på om receptet stämmer då eftersom sånt godis innehåller gelantin. Återkommer med bild på tårtan imorgon!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar