onsdag 5 maj 2010

Virknålsfodral

För en tid sedan fick jag ett arv från min mormor, en "nygammal" symaskin :) och idag har jag äntligen fått anledning att använda den! Min lilla mormor har knappt använt den sen den inhandlades för omkring 20 år sedan så den är helt i nyskick.

Min underbara Husqvarna Classica 95

Efter att ha provsytt den nu i kväll kan jag inte påstå annat än att jag är superglad och nöjd över att ha den i min ägo. Den går som en klocka! Har nu en Yamata-maskin till övers, är det någon som är intresserad av att köpa den så är det bara att höra av sig!

Efter den senaste tidens virkande har jag insett att jag måste fixa ett bra förvaringssätt för mina virknålar. Sagt och gjort, jag drog till stan och inhandlade det som behövdes och nu ikväll har jag knåpat ihop detta söta fodral! För första gången har jag använt mig av kantband när jag sytt och det kommer jag gladeligen göra igen, underbart smidigt att använda istället för att hålla på och fålla och vika alla kanter. Med dessa band är det bara att nåla fast och sy!

Ordning och reda

3 kommentarer:

  1. ..pengar på fredag!!

    SvaraRadera
  2. Vad fint virknålsfodralet blev!

    SvaraRadera
  3. Jätte fint fodral ska nog sy ett likadant :-D. Jag har samma maskin som dej, köpte den ny för över 20 år sen och är lika bra idag!

    SvaraRadera