söndag 8 januari 2012

Kantbandsfot, dagiskasse och en mössa

Har varit produktiv idag, har sytt ytterligare en mössa och fått prova min nya kantbandsfot som jag fick i julklapp.
Kassen ska vi ha till att forsla kläder och grejer mellan hem och förskola, har varit lite slarvig med det på sistone och det värsta jag själv vet på jobbet är när barnen inte har ordentligt med extrakläder. Har dock aldrig tagit slut men ibland har vi tagit sista paret strumpor när vi gått hem och glömt ta med nya dagen efter, det brukar dock alltid ordna sig med det eftersom A alltid går barfota inne eller med tofflor. Så kassen ska få ligga i vagnen som en påminnelse om att kolla över klädförrådet :) Flodhästtyget kommer från Ikea och det blommiga kommer från Ohlsons tyger. Fick äntligen provat min kantbandsfot och det var ju en helt fantastisk uppfinning, inget tragglande med att först sy fast bandet och sen vika över kanten och sedan sy med tvillingnålen. Här var det bara att mata in bandet och se till att det hamnade rätt och gasa på, det skötte sig nästan helt själv. Så bedrövligt synd att det inte fungerar att sy i strechiga tyger med den utan bara stumma vävda tyger.

Så ser det ut när man syr med tvillingnål, raksöm på ena sidan och sicksack på andra. Dock blev stygnen ojämna när jag sydde men det beror på att nålen är för jerseytyger och har en rundad spets för att inte göra fula hål i tyget, här hade det definitivt behövts en med ordentlig spets eftersom det är sytt i 6 lager tyg.

Vändbar!


Hann med att sy den där mössan till lilla E också, utan sömnsmån denna gången! Passade mycket bättre :) Tyg från Stoff och stil.
2 kommentarer:

  1. Fint! Använder du färdigvikt snedslå?

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja det har jag gjort här, vanligt vitt skråband som är färdigvikt...

    SvaraRadera